Ako začať deň ekologicky? Vyskúšajte kokosové misky

Môžete nám predstaviť Vašu firmu?

Už z názvu je snáď jasné, čomu sa kokosové misky venujú. Sme sestry a našim hlavným cieľom je posúvať šťastie v podobe kokosových misiek ďalším ľuďom a vylepšiť rána každému, kto má rád zdravé jedlo a zakladá si na eko-princípoch. Okrem kokosiek v našom portfóliu nájdete aj drevené príbory a bambusové slamky a postupne sa snažíme rozširovať náš e-shop aj o iné super eko vychytávky. Projekt kokosové misky neberieme ako prácu, ale skôr ako našu srdcovku. Snažíme sa aspoň takouto troškou pomôcť našej planéte a vyčariť ľuďom úsmev na tvári. 

Aké je Vaše poslanie, vízia na Slovensku?

Naše vízie siahajú až za hranice. Okrem toho, že kokosové misky robia veľkú službu našej planéte a chránia ju pred dalších znečisťovaním dávajú prácu farmárom vo Vietname a Bali. Vždy pri našich potulkách svetom, kokosky cestujú s nami. Chceme tým inšpirovať iných, k tomu, aby pri svojej návšteve iných krajín a ochutnávaní domácich špecialít odmietli plastový jednorázový riad a nahradili ho udržatelnejším variantom. Okrem toho prinášame ľuďom inšpirácie aj zo zahraničnej kuchyne naservírované v kokosových miskách. Pomaly, ale isto sa k nám pripájajú aj iní a občas nám pošlú ich gastronomické zážitky v kokoske z celého sveta. 

Je pre Vás slovenské prostredie konkurenčné?

Myslíme si, že téma ekológie, recyklácie a znižovania odpadu je v dnešnej dobe čoraz viac populárna a s tým sa aj zväčšuje trh. Pred nejakým časom ste kokosové misky na Slovensku  mohli objednať len prostredníctvom nášho e-shopu, no momentálne je viac e-shopov a bezobalových obchodíkov, ktoré ponúkajú podobný sortiment - niektoré z nich v spolupráci s nami, iné konkurenčne. 

Aké používate gastro zariadenie - zariadenie na výrobu misiek?

Naše kokosové misky pochádzajú z Bali a z Vietnamu. Pri spracovávaní kokosov a získavaní dužiny a kokosovej vody ostáva škrupina, ktorá donedávna nemala žiadne využitie, a tak skončila v spaľovniach a zahlcovať našu planétu CO2. Šikovným nápadom bolo vdýchnuť tomuto odpadu nový život v podobe kokosových misiek. Každý kokos je rozrezaný, vyčistený, opieskovaný a natrený organickým kokosovým olejom. Úprava kokosiek sa líši od druhu. Niektoré si zachovali prírodnejší vzhľad, iné sú vybrúsené dohladka dozdobené glazúrou alebo nejakým ornamentom. V našej ponuke je zaradené aj gravírovanie svojho mena, citátu alebo loga firmy na kokosky. Kokoska sa tak zmení na krásny osobný darček alebo spoločníčnu na každé ráno.

Prečo by si mal človek kúpiť misku práve od vás?

Ako sme už spomínali, kokosové misky sú naša srdcovka. Keď sa robia veci s láskou, tak sa to odrazí aj na výsledku. Snáď tá radosť putuje aj ďalej. Snažíme sa neustále rozvíjať a veľmi rady spolupracujeme s miestnymi projektami, ktoré majú veľkú myšlienku a navyše sú naše - slovenské (okrem kokosiek, tie sú z Bali a Vietnamu).

 

Príjemné ráno s kokoskou vám prajú

Kika a Luci z kokosove-misky.sk

Clarico-Picture