Konvektomat ceny, informácie a odpisová skupina

 

Premýšľate nad kúpou konvektomatu, ale neviete, ktorý je pre vás? V tom prípade ste tu správne. Každý typ je špecifický niečím iným. Jeden ocenia veľké reštaurácie, iný sa hodí do domácností. Všetko potrebné pri jeho výbere sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.


Čo je to vlastne konvektomat?

Nie nadarmo sú konvektomaty také obľúbené. Šetria čas aj peniaze. Mnohí však stále nevedia o čo ide. Konvektomat je teplovzdušná rúra, poväčšine z nerezovej ocele, ktorá prostredníctvom horúceho vzduchu alebo pary prenáša tepelnú energiu na pripravované jedlá. Oproti klasickým rúram tak mäso počas svojej prípravy stratí v priemere až dvakrát menej hmotnosti. V konvektomate okrem pečenia môžete aj grilovať, vyprážať a fritovať. Jedlo pritom nestratí minerály ani vitamíny!

Kúzlo konvektomatov

Obsluha konvektomatu je taká jednoduchá, že pripomína čarovanie. Najmodernejšie modely totiž umožňujú nahrávanie receptov priamo z vášho USB kľúča. Vy len nastavíte čas prípravy, zvalíte sa na gauč a voilà - hody sa môžu začať. Funkciu nahrávania z USB ponúkajú aj konvektomaty strednej triedy Alphatech LEO. Za 4310 € dostanete špičkový model s nástrekovým vytváraním pary a kapacitou až siedmich gastronádob. Tento konvektomat je priam ideálnym riešením pre menšie prevádzky.

Pre obrovskú prevádzku obrí konvektomat

Ak vlastníte veľkú reštauráciu, mali by ste zvážiť konvektomat s väčšou kapacitou. Jednou z možností je gigant Alphatech LEO® 20x GN2/1. Dokáže pohltiť až 20 dvojitých gastronádob (GN2/1) alebo 40 tých klasických (GN1/1). Pýši sa tiež svojím kvalitným dotykovým displejom s možnosťou nahrávania receptov z USB a účinným systémom CALOUT proti vodnému kameňu. Na výber máte z dvoch modelov, ktoré sa zásadne líšia cenou aj systémom.



Varte bez kompromisov

Drahší model konvektomatu Alphatech LEO® využíva bojlerový systém vytvárania pary, ktorý teplo dokáže odovzdať rýchlejšie ako všetka jeho konkurencia. Preto sa perfektne hodí do veľkokapacitnej kuchyne. Zaplatíte zaň 22 060 €. Je to však investícia, ktorá sa vám časom vráti a zároveň sa odzrkadlí na tvárach vašich zamestnancov i zákazníkov.

Systém, s ktorým ušetríte

Alphatech LEO® má aj lacnejšiu variantu, ktorá funguje na báze nástrekového systému. V rámci neho voda najprv pretečie tryskou na ventilátor v komore. Ten ju následne rozprašuje a pri dopade vzniká para. Nástrekový systém je oproti bojlerovému omnoho jednoduchší a aj lacnejší. Nie je však taký efektívny. Tento model sa vás vyjde na 18 550 €.

Konvektomat pre váš domov

Nechcete zbytočne míňať a väčšinu funkcií by ste aj tak nevyužili? Konvektomaty NERONE ponúkajú elegantné riešenia za nízke ceny. Vybrali sme pre vás model s kapacitou 4 gastronádob (4xGN1/1). Očakávať môžete spoľahlivý nástrekový systém pary a Delta-T pečenie, ktoré medzi teplotou jedla a varným priestorom zaistí konštantný rozdiel za každých okolností. Nevýhodou je chýbajúci automatický režim a rovnako absentujúci systém proti vodnému kameňu. Za cenu 1490 € však získate multifunkčné zariadenie, ktoré ušetrí kopu času a priestoru vo vašej kuchyni.


Pre podnikateľov: Konvektomat, aká odpisová skupina? 

Ak ste podnikateľ, svoj nový konvektomat môžete odpísať z daní. Premýšľate však, aká odpisová skupina je pre váš nový konvektomat vhodná? Stačí, keď ho zaradíte do druhej odpisovej skupiny, čo efektívne zníži váš daňový základ a vy ušetríte. 

V prípade, že si svojím výberom stále nie ste istí, nezúfajte. Gastromarket ponúka celé spektrum možností, ako zariadiť kuchyňu na mieru: https://www.gastromarket.sk/nase-sluzby